A Bükk hegység

és az Upponyi-hegység

 

Augusztusi hírmorzsák a Bükkről.

 

 

A lillafüredi libegő még nem készült el. A helye megvan, de még az oszlopok és a kötélpálya hiányzik.

A Törökök nyomában - Török út ( Tu ) jelzésének nagyrészét felfestették, de csak az útelágazásoknál! Ez pedig problémákat vet fel az új jelzésrendszerrel kapcsolatban. Lássuk hát!

 

Térkép az új jelzésrendszer problémájáról.

 

Lillafüred felől az S jelzésen, Fehérkőlápa felől a PTu jelzésen érkezünk el arra a pontra, ahol a fa áll. Ahogy a három jelzés összecsatlakozik, ezt látjuk :

 

Félreérthető jelzés a fán.

 

Ahogy a képen is látható, egyenesen is vezet egy földút - ahol a kollégám van -, és jobbra is kanyarodik egy. Mint látható, a P és S jobbra tér le, de merre megy a Tu?  Nos, aki arra szavaz - amire a kollégám is (1) -, hogy egyenesen, akkor téved! Itt a Tu felfelé mutató nyila nem arra utal, hogy a jelzés egyenesen fog tovább vezetni, hanem arra, hogy a Tu követi a PS jelzéseket, azaz jobbra fog tartani (2). Honnan lehet ezt tudni? Sehonnan. Ez egy súlyos anomáliája az új jelzésrendszernek...

A július kisebb kirándulásokat tartogatott csak a számunkra - a nagy hőség miatt -, de ezt megpróbáljuk augusztusban pótolni. Felkerült a honlapra az augusztus eleji Bánya-bükki túra. 15 és 16-án egy kétnapos bükkaljai autós és gyalogos túra van tervben, 20.-a környékén pedig egy újabb Bánya-bükki. Mindkettőről beszámolok majd a honlapon. ( Reméljük, hogy az időjárás is mellénk áll. )

Javítottam és kiegészítettem a Jelmagyarázat cikket. Szintén módosult egy-két régebbi hír is.

 

Mára ennyit az újdonságokról...